Vintagebloggar

Ett bra sätt att bli inspirerad är att läsa bloggar. Idag finns en uppsjö av bloggare som vissa bloggar endast för sin egen skull och för att det är roligt samt de som faktiskt tjänar pengar på sin blogg. Det finns även en uppsjö av olika genres, vilket gör att man verkligen kan kan hitta en blogg att fastna för. Men när det gäller bloggar så varierar också kvalitén och det kan vara svårt att hitta bra bloggar inom rätt inriktning. Vi har listat fem duktiga Vintagebloggare från Sverige, där du kan hämta inspiration och idéer. Oavsett om det är kläder och mode eller inredning du är intresserad av.

Emmas vintage (http://www.emmasvintage.se)

Först ut har vi Emma Sundh som bloggar på emmasvintage.com, bosatt i Midsommarkransen i Stockholm med sin familj. Hon jobbar som frilansande journalist, stylist och illustratör, samt släppt böckerna ”Vintageparty” och ”Vintagefrisyrer”. I bloggen kan man läsa om vardagsliv, miljötänk, mode och inredning. Här möts man av fina kvalitetsbilder som känns ”här och nu”, blandat med DIY (do it yourself) tips, matrecept, härliga outfits och bilder från det vackra hemmet. En blogg man blir inspirerad av, mycket tack vare de fina bilderna.

Retrobloggen (http://retrolover.se)

Johanna Alm är det som driver retrobloggen, bor i Hammarbyhöjden i Stockholm med sin familj. Här är det fokus på 50-talet, inredning, vintageklänningar, film, retroporslin och porslin. Till vardags jobbar Johanna som digital kommunikationsansvarig där hon pysslar med saker som webbstrategier, PR och reklamkampanjer. I bloggen ser vi även här fina bilder, vardag, DIY tips och inredning.

Elsa Billgren (http://elsa.elle.se)

Elsa Billgren bloggar på Elle, är programledare och känd från bland annat Äntligen hemma. Elsa har varit vintageexpert på Antikdeckarna och har verkligen koll på det här med vintage. I bloggen får vi ta  del av hennes vardag samt skåda alla vackra bilder på hennes vardag, mat och inredning. Det bjuds även på tips på allt från mode, inredning och smink. En trevlig inspirationsblogg.

Karolines vintage (http://karolinesvintage.se)

Karoline är  28 år och jazzsångerska, jobbar även som musiklärare och är vintagevurmare bosatt i Stockholm. Att läsa och bläddra igenom denna blogg är lite som att resa tillbaka i tiden. Mycket tack vare bilderna från Jazzspelningarna där det verkligen känns som att komma tillbaka i tiden. Mycket i Karolines vardag är inspirerat av vintage, allt från outfits, inredning, musik mm. Vi får genom bloggen ta del av hennes vardag, läsa mat och bakrecept, miljötänk och självklart inspireras av hennes Vintagestil som vi ser i det mesta. En inspirerande Vintageblogg.

Bonjour vintage (http://www.bonjourvintage.se)

Madeleine frilansar som stylist och fotograf, samt är ägare till inredningsbutiken Bonbons. I bloggen möts man av vackra bilder, härliga mat och bakrecept, inredningstips och mycket inspiration. För den som är intresserad av inredning är detta en perfekt blogg i och med den inredningsbutik och webshop som Madeleine driver. Utöver tips och inspiration får man ta del av hennes vardag med familj, resor och allt vad som kan tänkas hända. En bra inspirationsblogg för den Vintageintresserade som gillar inredning och vill ha mycket tips samt inspiration.

photo-1432821596592-e2c18b78144f