Stockholms Vintagemässa

Stockholm vintage är ett nystartat företag av bloggaren Luice Watson Donnert som bloggar på My World of Vintage. Där delar hon med sig av sina kunskaper och intrssen om vintage, antikt och second hand. Hennes mål med bloggen är att den ska kunna användas som en databas för inspiration, med bra inlägg och tips. Det är också företaget och Luice som ligger bakom Stockholm Vintagemässa, mässan för den vintageintresserade.

2016 arrangeras Stockholms vintagemässa för andra året i rad och även detta året äger mässan rum på Skofabriken vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Hösten 2015 var mässan högt uppskattad och fick mycket beröm för både en fantastisk mässa och lokal. Flera av utställarna frågade efter en uppföljare även under våren, som nu alltså kommer att arrangeras och i år hållas öppen en timme längre.

Du som utställare

Utställningspriset för Stockhoms vintagemässa 2016 är 300 kr exkl. moms/kvm och platserna som finna att tillgå varierar mellan 2-16 kvm i storlek. Ett bord finns tillgängligt att låna per utställare och vid anmälning får man ange om man vill ha detta eller inte. Klädställningar finns att hyra och måste då bokas senast två veckor innan, annars går det bra att ta med sig egna. För provning av kläder finns fyra ställen med provrum/toaletter att låna, två på bottenvåningen och två på övervåningen. Vill man ha med sig extra personal som är med och sätter upp montern så går det bra, men dessa personer får då betala inträde om de stannar kvar utan att vara säljare i montern. Anmäler dig gör du enkelt på deras hemsida vintagestockholm.se.

De företag som brukar ställa ut är olika Vintagebutiker runt om i Sverige. De flesta har sin egen nisch på årtal, klädesplagg, smycken, herr och damkläder. Det brukar finnas det mesta för den vintageintresserade att spana in och handla här. Några exempel på spännande butiker som kommer 2016 är Ruth & Raoul som är en Second hand butik med både herr och damkläder, skor hattar och väskor av bra kvalité. Uppsalas bästa butik och en favoritbutik bland vintagejägare. Herr Larsson, drivs av Jeanette Alexander som tidigare varit butikschef vid Stadsmissionens butik vid Nytorget, säljer herrkläder från 40-talet och framåt. Epok Antik och kuriosa är en annan butik som kommer, dessa har nischat in sig på sagolika ting med en ålder på 50 år eller äldre. Brudklänningar, frackar, smycken och broscher kan du bland annat hitta här.

Du som besökare

För dig som besökare är platsen alltså Skofabriken på Hornsgatan i Stockholm. Den 30 april äger mässan rum och mellan kl 11.00-17.00 är det som gäller, inträdet går på 50 kr per person och barn upp till 10 år går in gratis i föräldrarnas sällskap. För den som vill åka kollektivt tar man buss 54 från centralstationen till Klarabergsviadukten eller röda tunnelbanelinjen mot Fruängen/sätra och går av vid Hornstull. Annars går det bra att även cykla och parkera på Hornsbruksgatan.

För att hålla koll och läsa mer om arrangemanget kan man besöka deras officiella webbsida vintagestockholm.se eller följa deras facebooksida där regelbunden uppdatering sker. Ett roligt sätt att följa mässan och se vilka som kommer att ställa ut.

fashion-918446_960_720