Hitta kläder och accessoarer på second hand

Att handla på second hand är snällt för miljön och du har chansen att hitta unika plagg som ingen annan har. Att handla begagnade kläder kan vara både en fördel och nackdel, för hur många gånger har du inte stött på urtvättade kläder som inte ens var snygga på sin tid? Det finns mycket skräp, men har man tålamod och framförallt handlar i rätt butiker så kan man stöta på riktigt guldfynd. Veckorevyn har i sin artikel listat Stockholms bästa second hand butiker!

Antikt Gammal & Nytt

En liten butik full av gamla smycken och accessoarer i alla prisklasser. Gillar du smycken är detta verkligen stället du ska kolla in, en dröm för stylister. Från antikt, gammalt och nytt hittar du här. Väl värd då du kan göra riktigt roliga fynd.

Beyond Retro

Denna butik hittar du i källaren på SOUK och är verkligen ett paradis för den som gillar att shoppa second hand. Beyond Retro är Londons ledande leverantör av vintage clothing och öppnade sin första butik i Stockholm 2005. Kläderna är från 50-talet och framåt, handplockas från olika delar av USA och Kanada. Billigt och ett stort urval av fynd, men det finns också en del skräp. Vid ett besök gäller det att ha gott om tid för att hitta de riktigt bra fynden, men är samtidigt ett riktigt bra tidsfördriv där det är svårt att komma hem tomhänt.

Boutique Två Tre Gånger

Hit ska du gå om du vill hitta märkeskläder, väskor, skor, accessoarer och festblåsor för ca en fjärdedel av nypriset. Märken som Prada, Dior, Mulberry och Yves Saint Laurent kan du hitta här, en rolig butik att bara se sig omkring i och även ha chans att inhandla något av dessa kända designmärken.

Emmaus Vintage

En butik med stor fyndpotential där du kan hitta trendiga kläder, accessoarer och prylar från både 50, 60 och 70-talet. Butikens syfte är att samla in och skänka pengar till bistånd till flyktingar och krigsdrabbade. När du handlar här bidrar du till en god sak, samtidigt som du kommer hem med något unikt.

Filippa K second hand

2008 öppnades butiken och här hittar du hela Filippa K konceptet Woman, Man, Ease och Accessoaris, samt ett urval av vintage skor, smycken och väskor. Filippa K kläderna som lämnas in säljs på kommissionsbasis, så har du något plagg av märket är det bara att gå hit och lämna in. Butiken drivs helt utan vinstintresse och är en del av Filippa K:s ökade medvetande för miljön. Här hittar du många fina plagg till bra priser.

Judiths Second Hand

Denna populära butik har en kunnig och trevlig personal, otroligt fina klänningar, kappor och accessoarer. Den där fräna 60-talsklänningen, pälsen eller kappan hittar du garanterat här. En del nytt i from av smycken, väskor och kläder från bl.a. Fröken Söt kan du hitta här.

Life is Good

En välsorterad butik med utvalda kläder, skor och accessoarer. Till exempel har en Dior –rock sålts för 1200 kr i denna butik, vilket säger en hel del om priserna. En rolig liten butik väl värd ett besök.

vintage-fashion-1149225_960_720